Uzman İsimden Müjde! Maaşlara Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri Açıklandı!

Uzman İsimden Müjde! Maaşlara Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri Açıklandı!

Enflasyon ve Refah Payı Tahminleri Belli Oldu! Memurlar ve emekliler için Ocak ayı maaş artışları yüzde 29,58 olarak kesinleşti.

Ocak ayındaki memur ve emekli maaşlarındaki enflasyon farkı ve refah payı tahminleri hakkında Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'den önemli açıklamalar geldi.

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin alacakları zam miktarları netleşti. İki aylık enflasyon farkı yüzde 12,73 olarak hesaplandı, böylece zam oranı yüzde 29,58 olarak kesinleşti.

Tarkan Zengin, "Yaklaşık 15 milyon emeklimiz bulunuyor, bunlar memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini içeriyor. Memur emeklileri toplu sözleşme gereği maaşlarında artış alıyorlar. Ocak ayında, projeksiyonlara göre memur ve memur emeklilerinin yaklaşık yüzde 50'ye yakın bir maaş artışı bekleniyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına da 2 aylık artış yüzde 19,44 olarak hesaplandı. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılda 2 defa maaş artışı aldığını belirten Zengin, "Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine göre, bu artışın yüzde 37 seviyelerinde olması bekleniyor" dedi.

Ocak ayındaki zam oranlarına ek artış veya refah payı eklenme ihtimali de bulunuyor. Kesin zammın belirlenmesi için Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.