Uzmanlar Açıkladı: İstanbul'a Yağmurlu Günler Geliyor! Artık Güneşin Yerini Yağışlar Alıyor!

Uzmanlar Açıkladı: İstanbul'a Yağmurlu Günler Geliyor! Artık Güneşin Yerini Yağışlar Alıyor!

Uzmanlar Açıkladı: İstanbul'a Yağmurlu Günler Geliyor! Artık Güneşin Yerini Yağışlar Alıyor!

Güneşli günler geride kalıyor ve İstanbul'da yağışlı bir hava dönemi başlıyor. Meteoroloji uzmanları, yaklaşan yağışlı günler için önemli uyarılarda bulunuyorlar. İstanbul halkı için bu değişimle birlikte alınması gereken önlemleri gözden geçirmek önemlidir.

Profesyonel Değerlendirmeler

CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da yaklaşan yağışlı günler hakkında önemli bilgiler verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, İstanbul'un hava durumunun değişeceğini ve yağışlı günlerin yaklaştığını belirtti.

Yaklaşan Hava Durumu

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un bugünkü hava durumunu değerlendirerek, hava sıcaklıklarının ortalama 8-10 derece yüksek seyredeceğini açıkladı. Ayrıca, yarın öğlen saatlerinde yağmur bekleniyor. Pazar günü genel olarak hava açık olacak, ancak Kuzey Batı'da sıcaklıkların daha yüksek olacağını belirtti.

Uyarılar ve Önlemler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu alarm uyarısı verdi. Bu uyarılar, lodos ve çığ gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. İstanbul da bu uyarılar arasında yer alıyor.

Diğer İllerde Hava Durumu

Ülkemizin batı kesimleri için yer yer bulutlu ve yağışlı bir hava tahmin ediliyor. Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde ise pus ve sis etkili olacak. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.