Yaz Saati Uygulaması: Ekrem İmamoğlu'ndan Şok Açıklama!

Yaz Saati Uygulaması: Ekrem İmamoğlu'ndan Şok Açıklama!

Yaz Saati Uygulaması: Ekrem İmamoğlu'ndan Şok Açıklama!

2016 yılından bu yana özellikle Aralık ayında sabah okula ve işe gitmek için çıkan öğrenci ve vatandaşlar zifiri karanlık ile mücadele vermeye devam ediyor. Kış aylarında yaşanan bu soruna Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan çağrılar artıyor. Kış saati uygulamasının kaldırılması, gündemdeki önemli konulardan biri haline geldi. Meclis'e taşınan bu konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sesini yükseltti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Sert Tepki

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaz saati uygulamasına karşı sert bir tutum sergiledi. İmamoğlu, bu uygulamanın hiçbir faydasının olmadığını, aksine güvenlik sorunlarına yol açtığını belirtti.

Güvenlik Sorunları ve Dezavantajları

Ekrem İmamoğlu'nun vurguladığı bir diğer önemli konu ise güvenlik sorunları oldu. Yaz saati uygulamasının, özellikle sabahın erken saatlerinde işe ve okula gidenleri zor durumda bıraktığını ifade etti. Ayrıca, bu uygulamanın depresyon riskini artırdığına dikkat çekti. Çalışanları ve öğrencileri günün kötü bir şekilde başlatan bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Bir Çözüm Önerisi

İmamoğlu, "Kararı alan ortada yok, kararın mantığı yok, tasarruf desen hiç yok... Bu anlamsız 'yaz saati' uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor, herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı öğrenciyi güne kötü başlatıyor. ARTIK VAZGEÇİN BU UYGULAMADAN!" diyerek, bu konuda acil bir değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.