Yeni Müfredatta Yapay Zeka Dersi!

Yeni Müfredatta Yapay Zeka Dersi!

Yeni Müfredatta Yapay Zeka Dersi!

Müfredat değişiklikleriyle birlikte, dikkat çeken bir yenilik olan yapay zeka uygulamaları dersi, öğrencilere yeni bir ufuk açıyor. Bu önemli değişikliği gerçekleştiren ekip başında, Prof. Dr. Levent Eraslan yer alıyor. Yapılan bir yayında, bu dersle ilgili ayrıntılara değinen Eraslan, önemli bilgiler paylaştı.

Yeni Öğretim Programında Levent Hoca'nın Rolü

Yapay zeka uygulamaları dersinin müfredatına şekil veren Prof. Dr. Levent Eraslan, katıldığı bir programda bu konuda detaylı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden de duyuruda bulunan Eraslan, yapay zeka uygulamaları derslerine bilişim öğretmenlerinin atanacağını belirtti.

Prof. Dr. Levent Eraslan’ın Yorumları

Yapay zeka uygulamaları konusunda bilgi sahibi olan Eraslan, bu dersin içeriğiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Yapay zekanın birçok özelliği, bu ders kapsamında kullanılacak. Yazıyı sese çevirme, sesi yazıya çevirme, dil algılaması, dil tercümesi gibi yeteneklerle öğrencilerimiz pratik kazanacaklar. Özellikle dijital girişimcilik bağlamında gençlerimiz, bu ders sayesinde önemli bilgiler edinecekler."

Yapay Zeka Dersinin Geleceği

Eraslan, gelecek dönemde çocukların dijital girişimcilik konusunda önemli bilgiler edinerek, teorik bilgileri pratiğe dökeceklerini vurguladı. Bu dersi alan öğrenciler arasından çıkacak potansiyel dijital girişimcilerin küresel düzeyde etkili olabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.