Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği!
Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği!
Elazığ Eğitim Bir Sen 1 nolu Şube Başkan Vekili Mehmet Yeni, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici atama ve okul müdürleri konusundaki çözüm bekleyen sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Sayın Tekin'in Hızlı Çözüm Odaklı Başarısı
Mehmet Yeni, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra göreve başlayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in, alandaki sorunları hızlı bir şekilde tespit edip çözüm üretme çabalarını takdirle karşıladı. Öğretmenler odası buluşmalarında yapılan taleplerin değerlendirilmesi ve bu taleplere yönelik çözümlerin eğitim camiasında umut yarattığını belirtti.
Yönetici Atama Yönetmeliği ve Beklentiler
Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, mevcut Yönetici Atama Yönetmeliği değişecek. Yapılan konuşmalarda müdür ve müdür yardımcılarının başka bir ile idareci olarak atanma şartlarında değişiklikler öngörülüyor. Aynı zamanda, idarecilerin görevden ayrılarak kendi okullarında öğretmen olarak kalmasının engellenmesi üzerinde duruldu. Bu söylemler, yöneticiler için önemli değişiklikleri işaret ediyor.
Yönetici Atama Yönetmeliği ve Gelecek Beklentileri
Milli Eğitim Bakanlığı'nda sıkça değişen ve beklentilere karşılık vermekte zorlanan Yönetici Atama Yönetmeliği, eğitim yöneticilerini sıkça hayal kırıklığına uğratmıştır. Ancak, Sayın Bakanın deneyimli bir bürokrat olarak alandaki sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı, eğitim camiasında umut yaratmıştır.
Eğitim Yöneticilerinin Beklentileri ve Talepleri
Eğitim yöneticileri, Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından yeni yönetmeliği heyecanla beklemeye başladılar. Bu beklentiler arasında, eğitim yöneticiliğinin niteliğini arttıran, yönetim yeterliliğini güçlendiren ve sorunlara uzun vadeli çözümler getiren bir düzenlemenin olması öne çıkıyor. Ayrıca, liyakate dayalı bir atama sistemi ve belirgin kriterlerin olması da talepler arasında yer alıyor.
Eğitim Yöneticiliği ve Kalıcı Çözümler
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yöneticiliği konusunda kalıcı bir sistem geliştirememiş ve sıkça değişen bir yapıya sahip olmuştur. Ancak, eğitim paydaşlarıyla iş birliği yapmak, sektördeki değişimlere daha uygun çözümler üretmeyi sağlayabilir. Özellikle Eğitim Bir-Sen'in detaylı raporlarının dikkate alınması, yeni yönetmelikte yapılacak değişiklikler için önemli bir rehber olabilir.
Yönetmeliğin Değişmesi Gereken Ana Noktalar
- Eğitim yöneticileri, görevlendirme değil kadrolu olarak atanmalıdır.
- Eğitim yöneticilerinin ücretleri iyileştirilmelidir.
- Eğitim yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkarılmalıdır.
- Diğer illere tayin isteyen yöneticiler öğretmen olarak değil, eğitim yöneticisi olarak atanmalıdır.
- Yönetici Değerlendirme Formu kriterleri değiştirilmelidir.
- Yapılacak düzenleme, Öğretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde olmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.