Yepyeni Afet Eğitim Modülü!

Yepyeni Afet Eğitim Modülü!

Yepyeni Afet Eğitim Modülü!

Bartın Üniversitesi, afetlere karşı dayanıklılığı artırmayı hedefleyen bir eğitim modülü geliştiren projesi ile dikkat çekiyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen bu önemli proje, afet etkilerini en aza indirme amacını taşıyor. İşte, detaylar haberimizde...

Bartın Üniversitesi'nin Sektöre Katkısı

Bartın Üniversitesi, afet yönetimi, eğitimi, sağlık, çocuk, kültür ve sanat alanlarında gerçekleştirilecek projelerle önemli bir misyon üstleniyor. BARÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal'ın önderliğinde hazırlanan "TÜBİTAK ARDEB-1001 çağrısı" kapsamında desteklenen proje, sektörde dikkate değer bir adım olarak öne çıkıyor.

Projenin Odak Noktası: Erken Çocukluk Dönemi Afet Dayanıklılığı Eğitim Modülü

"Erken Çocukluk Döneminde Çocuk, Öğretmen ve Ebeveyn Afet Dayanıklılığı Eğitim Modülünün Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi" adını taşıyan proje, okul öncesi dönemi içine alan eğitim modülleriyle dikkat çekiyor. Bu modüller, çocuk, öğretmen ve ebeveynlerin afetlere hazır olma düzeylerini artırmayı hedefleyerek afet riskini en aza indirme misyonunu üstleniyor.

Akademik Destek ve Çalışma Kadrosu

Proje, alanında uzman 5 akademik danışman ve 7 lisansüstü öğrenci bursiyeri tarafından destekleniyor. Bu ekip, erken çocukluk döneminde afet dayanıklılığının geliştirilmesine yönelik disiplinler arası, deneysel bir çalışma ile projeyi en iyi şekilde hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Prof. Dr. Fatma Ünal'dan Açıklama

BARÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal, projeye dair bilgileri paylaşarak, "Bu proje ile erken çocukluk döneminde afet dayanıklılığını artırarak bireylerin yaşam boyu afetlere hazır olma düzeyini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Çocuk öğretmen ve ebeveyn afet dayanıklılığı eğitim modüllerini disiplinler arası bir çalışma ile en etkili şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun'dan Destek ve Vurgu

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bilim ve teknoloji temeli kalkınma potansiyelimizi inanıyoruz" diyerek, afetlerin yarattığı etkilere karşı bireylerin dayanıklılığını artırmaya yönelik eğitim ihtiyacının önemine vurgu yaptı. Uzun, "Ülkemizi derinden sarsan büyük bir felaketin ardından görüldüğü üzere bireylerin afetin yıkıcı etkilerine karşı fiziksel, psikolojik ve toplumsal olarak dayanıklılığı geliştirmeye yönelik eğitim elzem" diye belirtti.

TÜBİTAK Desteği ve Topluma Yararlı Projeler

TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projenin, afetler konusunda bireylerin farkındalıklarını artırmaya yönelik başlattığı çalışmaların tüm topluma yararlı olmasını arzulayan Rektör Uzun, "Afet konusunda bireylerin farkındalıklarını araştırmak adına başlatılan çalışmalar için başta Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal olmak üzere tüm hocalarımızı tebrik ediyor, çalışmalarımızı yakından takip ederek bizlere destek veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.