Yüz Yüze Eğitimde Sağlık Çalışanlarına Olduğu Gibi Öğretmene De Ek Ödeme Talebi

Yüz Yüze Eğitimde Sağlık Çalışanlarına Olduğu Gibi Öğretmene De Ek Ödeme Talebi

2020-2021 eğitim öğretim yılında öğretmenlere ek ücret verilecek mi?

Koronavirüs pandemisi devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimle 2020-2021 eğitim öğretim yılını açmış, 21 Eylül itibariyle ise kademeli olarak çeşitli kademelerde yüz yüze eğitim kararı almıştı.

Bilindiği üzere mart ayından bu yana sağlık personeline 3 ay boyunca ek ödeme yapılmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir 3 ay daha ek ödemenin yapılacağını açıklamıştı. Dolayısıyla sağlık çalışanlarına 3'er aylık olmak üzere toplam 6 ayda yaklaşık 11 milyar TL fazladan ödeme yapılmış olacak. Statü ve unvanına göre farklılık gösterse de bu süreçte sağlık çalışanlarına ortalama kişi başı 15 bin TL fazladan ödeme yapılmış olacak.

Sağlık çalışanlarına yapılan ödeme Covid-19 ile mücadele, moral, motivasyon, ödüllendirme konularıyla ilintili düşünüldüğünde oldukça yerinde ve devam etmesi gereken bir uygulamadır. Bir kaç hafta veya bir kaç ay içerisinde öğretmenler de yüz yüze eğitime başlayacak ve Covid-19 virüsü ile daha fazla karşı karşıya geleceklerdir.

Bu risk göz önüne alındığında zaten kamuda en az ücretle çalışan devlet memurları arasında bulunan ve pandemi sürecinde motivasyon adına eğitim öğretim yılı boyunca(Eylül-Haziran) öğretmenlerin maaşlarının %50 fazla ödenmesi gerekmektedir. Yaklaşık 15 milyar liralık kaynak, bu durumu karşılamaya yetecektir.

Öğretmenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla hükümet yetkililerinden kamu çalışanları arasında ayrım yapılmamasını ve pandemi sürecinde ek ödeme verilmesini talep etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.