Zam Oranının Yetersiz Olması Sendikalardan İstifaları Artırdı

Zam Oranının Yetersiz Olması Sendikalardan İstifaları Artırdı

Öğretmenler, alınan maaş zammı sonrasında sendikalardan hızla istifa etmeye başladı.

 2021 yılının ocak-temmuz döneminde öğretmenlerin maaş zammının %7.33, asgari ücretin ise %21.56 oranında olacağının kesinleşmesi tepkilere neden olmuş, öğretmenler eğitim sendikalarına çağrıda bulunmuştu.

 Bugün yayımlanan öğretmen maaş bordrolarında da bazı ve genele yayılmış TV kanallarında gösterilen zamlı maaşların gerçeği yansıtmadığı da kesinleşmiş oldu.

 Asgari ücrete %21, öğretmenlere %7 zam yapılması sendika istifa furyasını geçtiğimiz haftalarda başlattı. Öğretmenlerin bağlı oldukları sendikalarına istifalarını sunması hız kazandı.

 2020 yılı verilerine göre sendikasız olan öğretmen oranının %36 olduğu ve son gelişmelerle %40'ın üzerine çıktığı tahmin edilmektedir. Öte yandan sendikasından istifa etmek isteyen öğretmenlere zorluk çıkaran yöneticilerle ilgili de yoğun şikayet bulunmaktadır.

 Öğretmenlerin özlük hakları sendikaların etkisi ile kısa zaman içerisinde iyileştirilmezse sendikasız öğretmenlerin oranı %50'lere kadar gerileyecek, önümüzdeki yaz aylarında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde de hatrı sayılır kazanımlar elde edilmezse eğitim sendikalarının sembolik olduğu kesinleşecektir.

 Mebpersonel.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.