2021 Yılı Asgari Ücret 3000 TL'yi Aşar mı?

2021 Yılı Asgari Ücret 3000 TL'yi Aşar mı?

Türkiye’de geçimini asgari ücret ile karşılamaya devam eden milyonlarca çalışan, Aralık ayı içinde belirlenecek olan 2021 zam oranını merakla beklemeye devam ediyor. Kaynak: Asgari Ücret 2021 Yılında Ne Kadar Olacak? İşte Uzman Görüşleri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2021 asgari ücret zammının ne kadar olacağı ve komisyon görüşmelerinin ne zaman başlayacağı büyük bir merak konusu oldu. Yeni yıla az bir süre kala asgari ücret ile çalışan birçok işçi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başkanlığında sendika ve sivil toplum örgütleri ile  alınacak olan kararı bekliyor.

Asgari ücret zammı, 2020 yılının Aralık ayında belirlenecek.Komisyon Ne Zaman Toplanacak?Her yılın son ayında olduğu gibi 2020 yılında da Aralık ayı zam belirlenmesi açısından son derece hareketli geçecek. Bir önceki yılın Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir araya gelmesi ile yapılan çalışmalar, asgari ücret miktarını belirliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, birçok sivil toplum örgütü ve sendika ile bir araya gelerek asgari ücretin yeni halini belirleyecek.


Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi, işveren ve devlet ayrı ayrı 5’er üye ile temsil edilecek. En fazla üyeye sahip olan konfederasyon olarak işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu üyeleri görev alacak.Asgari ücret zammı henüz miktar olarak bilinmese de toplantı sonucunda belirlenecek. Kaynak: Asgari Ücret 2021 Yılında Ne Kadar Olacak? İşte Uzman Görüşleri! 

MYMEMUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.