2021 Yılı Memur Maaş Zamları...

2021 Yılı Memur Maaş Zamları...

Türkiye’de yeni yıla az bir süre kala, milyonlarca memur 2021 yılında almaya başlayacakları maaşları ile ilgili zam haberlerini yakından takip etmeye devam ediyor.

Memurların büyük bir merak ve heyecan içinde beklediği yeni zamlı maaşlar ile ilgili olarak 2021 yılı memur zammı araştırmaları da günden güne artıyor. Enflasyon farkına göre belirlenecek olan maaşlar hem çalışan hem de emekli kesimi son derece yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle 2021 yılında memur maaşlarının ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar da her geçen gün derinleşmeyi sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak en net yanıt, Aralık ayında açıklanacak olan enflasyon verilerinin ardından belli olacak.

Kasım Ayı Enflasyonu Kaç Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım ayında TÜFE oranlarını beklentilerin de üzerinde açıklayarak 2,30 olarak açıklamıştı. BU kapsamda TÜFE bazındaki enflasyon yılın 11 aylık dönemi için yüzde 13,19 olmuş, 2019 yılına göre ise yüzde 14,03 olarak gerçekleşmişti. Bu kapsamda Merkez Bankası da son enflasyon raporunu yayımlayarak yıl sonu enflasyon tahmini ile ilgili bir çıkarımda bulunmuştu.


Beklentilerin Üzerinde Artış Gelebilir2021 yılında memurların alacağı zam oranı ile ilgili olarak meraklı bekleyiş sürerken, bugün açıklanan enflasyon verileri Ocak ayındaki memur ve emekli maaşlarına beklentilerin üzerinde bir zammın habercisi oldu. Yüksek enflasyon verisi ile beraber aynı zamanda asgari ücret tespit komisyonu çalışmaları da şekillenecek.

Haber Kaynağı: MYMEMUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.