Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması durumun vehametini ortaya koydu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması durumun vehametini ortaya koydu..
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ise durumun vehametini ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'a ziyaretinde son durumu açıkladı. Erdoğan 10 ildeki deprem bölgesinde toplamda 185 binanın yıkık ve acil hasarlı durumda olduğunu açıkladı.
İşte Sayın Erdoğan'ın açıklamaları:
Tüm deprem bölgesinde, 185 bin binadaki 553 bin 415 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, acil hasarlı durumda.
Adıyaman'da ise 24 bin binadaki 64 bin 349 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, acil hasarlı durumda.
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem sonrası için ise şu ifadeleri kullandı:
"Depremin yıkım ve can kaybına yol açtığı şehirlerimiz, ülke ve millet olarak bizim omurgamızın en önemli kısımlarıdır.
Binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapan, bin yıldır kardeşçe yaşadığımız şehirlerimizin boşalmasına ya da yapısal değişime uğramasına göz yumamayız.
Yıkılan konutun, her köy evinin yerine yenisini, daha modernini yapacağız. Zarar gören her fabrikayı, her işletmeyi, her dükkânı tekrar ayağa kaldıracağız.
Her bir şehrimizde deprem öncesinden de canlı bir gelecek kurmakta, daha bereketli bir iklim tesis etmekte kararlıyız.
Bugüne kadar vaatlerimizi nasıl yerine getirdiysek, çözülemez denilen nice sorunun üstesinden nasıl geldiysek inşallah depremin yaralarını da bir yıl içinde büyük ölçüde saracağımızın sözünü milletime veriyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.