Deprem sonrası seçim anketi yayınlandı! ORC Araştırma ne diyor?

Deprem sonrası seçim anketi yayınlandı! ORC Araştırma ne diyor?

Deprem sonrası seçim anketi yayınlandı! ORC Araştırma ne diyor?

Depremin ardından ORC Araştırma’nın son seçim anketi çalışmasına göre Balıkesir ve Bursa'da hangi ittifak önde?

ORC son seçim anketi çalışmasını kamuoyuyla paylaşırken Bursa’da Cumhur İttifakı’nın kaybedeceği görülüyor.

SON SEÇİM ANKETİNDE CUMHUR İTTİFAKI’NA BURSA’DAN RET


ORC Araştırma tarafından deprem sonrası 15 -19 Şubat tarihleri arasında 3420 kişi ile Bursa ili içerisinde bir seçmen yoklaması gerçekleştirildi. ORC’nin Siyasi Eğilimler Araştırması adı altında vatandaşa “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu soruldu. Açıklanan rapora göre şu anda AKP’nin elinde bulunan Bursa’da Cumhur İttifakı’nın oy oranı %42,1 çıkarken Millet İttifakı’nın oranı %49,5 odu.

31 MART SEÇİMLERİNİ AKP KAZANMIŞTI
31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP Bursa'dan aday çıkarmazken AKP'nin adayını desteklemiş ve yüzde 49 ile Alinur Aktaş AKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

Balıkesir’de 17-21 Şubat tarihleri arasında vatandaşa “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu sorulurken ortaya çok ciddi bir fark çıktı.

CUMHUR İLE MİLLET İTTİFAKI ARASINDA BÜYÜK FARK!
ORC’nin Siyasi Eğilimler Araştırması Balıkesir Raporu’na göre Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında 21 puandan fazla fark görünüyor. Bu son seçim anketine bakıldığında Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 36,3 iken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 57,4 olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum