Maaş Zammına İtiraz Eden Memurlar İş Bırakma Eylemi Yapamayacak
%15,6 oranındaki memur zammına itiraz eden sendikalara üye olan memurlara iş bırakma eylemi kapısı kapatıldı.
Temmuz zammından memnun olmayan memurlara iş bırakma eylem yolu kapatıldı
Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan memurlara yüzde 15,6 oranında yapılacağı açıklanan Temmuz zammı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Söz konusu Temmuz zammı için sendikalar refah payı ve seyyanen zam talep ediyorlardı. Ancak söz konusu refah payı zammı ve seyyanen zam yapılması ihtimalin gündemde olmadığını öğrenen sendikaların ilgili zam oranlarına itiraz etmek için iş bırakma eylemi düzenlemeleri mümkün değil.
İş bırakma eylemleri Anayasa'ya ve 657 sayılı devlet memurları kanununa aykırı bulundu
Söz konusu iş bırakma eylemleri ile ilgili olarak en son Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Personel Genel Müdürlüğü tarafından bahsi geçen eylemlerin Anayasa'ya ve 657 sayılı devlet memurları kanununa aykırı olduğu ifade edilmişti.
Yasak tüm memurlar için geçerli olacak
Söz konusu anayasa ve 657 sayılı devlet memurları kanunu kamu kurum ve kuruluşlarına görev yapmakta olan tüm memurları kapsadığı için aynı yasak diğer bakanlıklarda görev yapmakta olan tüm memurlar için geçerli olacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.