Orta gelirliye konut başvuru süreci yarın başlıyor. Kimler bu fırsattan yararlanabilir?
Orta gelirliye konut başvuru süreci yarın başlıyor. Kimler bu fırsattan yararlanabilir?
Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasında başvurular yarın başlayacak. Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak, kura süreci olmayacak. Azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanıyor.
Orta gelirliyi konut sahibi yapacak 'Yeni Evim' kampanyası heyecanla karşılandı. Düşük faiz, uzun vade ve kolay ödeme imkanı sunulacak, 81 ilde geçerli olacak.
SIFIR EVLER
İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Bu kampanyada kura çekilmeyecek, kapsamda sıfır evler olacak. Yapımı devam edenler ve yeni başlayacak projeler de dahil edilecek.
'Yeni Evim Projesi'nde merak edilen o detaylar:
- Sıfır konutlar olacak
- Kişinin üzerinde konut olmayacak
- 1 yıl ikamet şartı bulunuyor
- Son bir yılda konut aldığı ilde konut satmamış olacak
- Peşinat yüzde 10
- Ev 5 yıl satılamayacak
- 15 yıl vade olacak
- Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek
- Konut kredisinde faiz oranı yüzde 0,69'dan başlayacak
- 15 yıl vade ile 5 milyon TL'ye kadar kredi
- Süreç 16 Ocak'ta kurulacak web sitesinden takip edilecek
- İlk etapta 100 bin aile sadece birkaç ayda ev sahibi yapılacak
YÜZDE 10 PEŞİNAT ALINACAK
Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları %0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacak. Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
18 yaş üstü gençler kampanyadan yararlanabilecek. Eşlerden birinin üzerinde konut varsa ya da son 1 yılda konut satışı gerçekleştirmiş kişiler projeye dahil olamayacak. Verasetle ev sahibi olanlar başvuruda bulunabilecek.
İKAMET ŞARTI
1. bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerde konut almak isteyen vatandaşlarda son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacak. 3. bölgedeki illerde ise ikamet şartı aranmayacak
KREDİ TAHSİS SÜRECİ
Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlerini denetleyip kredi tahsis edecek.
sabah
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.