Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir ve Ege bölgesi yorumu: Kaç büyüklüğünde depremler üretebilir?

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir ve Ege bölgesi yorumu: Kaç büyüklüğünde depremler üretebilir?

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir ve Ege bölgesi yorumu: Kaç büyüklüğünde depremler üretebilir?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Yaşanan felaketin ardından ülkede deprem tartışmaları yeniden alevlendi. Vatandaşlar merak ediyor. Bir sonraki depremler nerelerde olabilir? Bunun için de uzman isimleri takip ediyorlar. Yorumları yakından takibe diyorlar. Bu isimlerden biri de şüphesiz Prof. Dr. Naci Görür. Deprem uzmanı yeni açıklamalarda bulundu. Türkiye'de deprem açısından en riskli il/ilçeler hangileri? Türkiye'de deprem açısından en güvenli il/ilçeleri hangileri? Prof. Dr. Naci Görür İzmir ili hakkında açıklamalarda bulundu. İzmir'de olası bir deprem kaç şiddetinde olabilir? İzmir ve Ege Bölgesi hakkında yorumlarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür İzmir ve Ege Bölgesi için şu ifadeleri kullandı:

'' Ege Bölgesinde fay boyutları görece daha kısa olduğu için çok büyük boyutta depremler olmaz ama 7'ler mertebesinde deprem de var ama çoğu kez mesela İzmir'de genel olarak 6.6 - 6.7 gibi depremler olur ve 6'lar boyutu ve daha küçük boyutta deprem olur. Lakin tarihi süreçte İzmir'de daha büyük depremler olmuştur. Bunun sebebinin İzmir fayı olduğunu düşünüyoruz.

İzmir Fayı harekete geçerse 7 boyutunda deprem üretebilir ama İzmir'de genellikle en azından kalıtsal dönemde 6'lar mertebesinde depremler görülmüştür.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum