Prof. Dr. Naci Görür'den kritik Doğu Anadolu fay hattı uyarısı! İşte 2023 Doğu Anadolu fay hattı haritası illeri
Prof. Dr. Naci Görür'den kritik Doğu Anadolu fay hattı uyarısı! İşte 2023 Doğu Anadolu fay hattı haritası illeri
Doğu Anadolu fay hattı haritası, Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen peş peşe depremlerin ardından araştırılmaya başlandı. 11 ilde etkili olan Kahramanmaraş depreminin üzerinde gerçekleştiği Doğu Anadolu fay hattının bulunduğu iller araştırılmaya başlandı. Doğu Anadolu fay hattı kırıldı mı, enerjisini boşalttı mı? soruları gündemdeki yerini korurken Prof. Dr. Naci Görür'den Doğu Anadolu fay hattı Adana depremi uyarısında bulundu. İşte, 2023 Doğu Anadolu fay hattı haritasındaki iller ve ilçeler...
DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDE?
Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunuyor. Doğu Anadolu Fayı, Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzey ucundaki Maraş Üçlü Bitişmesi ile başlıyor ve Kuzey Anadolu Fayı ile birleştiği Karlıova Üçlü Bitişmesi'nde kuzeydoğu yönünde son buluyor.
DOĞU ANADOLU FAY HATTI HANGİ ŞEHİRLERDEN GEÇİYOR?
Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam eder ve sonrasında Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.
PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN ADANA İÇİN DEPREM UYARISI!
"Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var."
DOĞU ANADOLU FAY HATTI ÜZERİNDE MEYDANA GELEN DEPREMLER
1998: Adana - Ceyhan depremi
2003: Bingöl depremi,
2010: Elazığ depremi,
2020: Elazığ depremi,
2023: Gaziantep - Kahramanmaraş depremlerini içermektedir.
BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.
İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.
ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.
Kaynak: Haberturk
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.