Yurt Dışına Gezmeye Giden Memurlar Davranışlarından Ötürü Memuriyetten Çıkarılabilir

Memurların yurt dışında da memuriyet vakararına yakışmayan davranışlardan uzak durması gerekiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan memurların yaz mevsimi sebebiyle yurt dışına turistik gezi amaçlı çıktığı dönemin içerisindeyiz. Söz konusu kamu görevlilerinin yurt dışında devleti temsil ettikleri unutulmamalıdır.

Memurların yurt içindeki tüm davranışlarının vatandaşı örnek olacak nitelikte olması zorunluluğu memurlar tarafından her daim hatırlanmalıdır.

Memurların yurt dışında gösterecekleri olumsuz davranışlar yurda döndüklerinde soruşturma geçirmelerine sebep olabilir

Yurt dışına çıkan memurların 657 sayılı devlet memurları kanununa göre bu kuralı yurt dışında da hatırlamaları gerekmektedir. Memuriyet vakarına yakışmayacak nitelikteki davranışların yurt dışında kayıt altına alınması ve söz konusu durumun konsolosluk vasıtasıyla yetkililere bildirilmesi durumunda yurda dönen memur hakkında soruşturma başlattılır.

Bahsi geçen durumlardan ötürü yurt dışında devletin itibarını düşürecek davranışlarda bulunan kamu görevlerinin kusurlu davranışlarının ispat edilecek nitelikli olması halinde memuriyetten çıkarılma cezasının verilmesi söz konusu olacaktır.

Bu durum 657 sayılı devlet memurları kanunu içerisinde bulunan 125. maddede aşağıdaki şekilde özetlenmektedir

Yurt dışında Devletin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak, memuriyetten çıkarılma cezası ile sonuçlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu