
Ataması Yapılacak olan 15 Bin Öğretmen En Fazla Hangi İllere Atanacak
2025 – 2026 eğitim öğretim yılı içerisinde en fazla beklenen konulardan biri de 15.000 öğretmen atamasının yapılacağı tarihti. Bu kapsamda değerlendirildiğinde 15.000 öğretmen ataması ilgili Milli Eğitim Bakanlığı atama ve tercih kılavuzunu yayınladı.
Tercih ve atama tarihleri belli oldu
Bahsi geçen 15.000 öğretmenin ataması için tercihler 17 ve 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. söz konusu atama işlemleri için öğretmen adayları en fazla 40 adet tercih yapabilecektir. Atamaya esas puanı 60’ın üstünde olan adaylar tercih yapabilecektir. Öğretmenlerin ataması 24 Kasım öğretmenler gününde yapılacak. 7315 sayılı kanun gereği ataması gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin güvenlik soruşturmalarının ve arşiv taramalarının tamamlanmasının hemen ardından göreve başlamaları sağlanacaktır.
Ataması yapılan öğretmenlerin 19 ocak tarihi itibariyle atanmış oldukları eğitim kurumlarında görevlerine başlamaları bekleniyor.
En fazla öğretmen ataması hangi illere yapılacak?
Yapılacak olan öğretmen atamaları en fazla öğretmen ihtiyacının olduğu 12 ile yoğunluk verecek şekilde gerçekleşecektir. Öğretmen atamasının en fazla yapılacağı iller; Ağrı, Ardahan, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van