
Milli Eğitim Bakanlığı, 18 Mart 2020 tarihinde 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Atanan öğretmenler, koronavirüs sebebiyle okulların kapalı olması dolayısıyla görevlerine başlayamadı.
Süreç içerisinde bu öğretmenlerden özel okullarda veya farklı yerlerde çalışıp istifa edenler veya maddi olarak sıkıntı yaşayanlar, bakmakla sorumlu olduğu ailesi olanların haklı isyanlarını haftalarca duyduk.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da bu öğretmenlere hak verdi fakat okulların kapalı olmasından dolayı bir müddet sabretmelerini istedi.
20 bin öğretmenin ısrarla göreve başlamak istemesi ve ısrarla göreve başlatılmamalarının altında maddi bir sebep var mı? sorusunun cevabına gelelim.
Ataması yapılan 20 bin öğretmen göreve başlasaydı sadece maaş alacaktı ve ek ders ücreti alamayacaktı.
20 Bin öğretmenin devlete aylık maliyeti yaklaşık 112 milyon Türk Lirası. 2 aydır göreve başlatılamayan öğretmenler için 225 milyon liralık kaynak devletin kasasında kaldı.
İlgili öğretmenlerin göreve başlamadığı her gün yaklaşık 3 milyon 750 bin Türk Lirası devletin kasasında kalıyor.
Sebep maddiyat mı?
Yorum sizin…
Kesinlikle maddiyat olduğunu düşünüyorum.Yillarca çalış çabala, atamanın en zor olduğu dönemlerden birinde atan, sevincin kursağında kalsın. Ciddi maddi sıkıntılar çekiyoruz. Kasap et derdinde koyun can derdinde diyenler olacaktır. Kasap da can derdinde.
Öğrencinin olmadığı okula hangi öğretmeni atayacaksınız. Ayrıca ataması olan öğretmenler bir yerlerde zaten çalışıyorlardı. İşinizi bırakın denmedi. Hiç bir öğretmen emek vermediği işten para almaz. Çünkü öğretmen örnek insandır. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah devletimize milletimize yardım etsin.
Pardonda siz hangi emek olmayan işten bahsetiyorsunuz ben o sınavı kazanmak için günde 10 saat masa başında ter döktüm Ağustos’tan beri bekliyoruz.virüs olması okulların kapanmasını biz mi istedik.Cepleri dolu insanlar akşama Eve ekmek götürmek zorunda olanlara kolay ahkam kesiyor bilip bilmeden konuşmayın
Devletinde işine geldi tok ne anlar açın halinden yazık bu insanların hakkı helal değil