2018 yılı norm fazlası öğretmen atamaları başladı, duyurular yayınlandı

2018 yılı norm fazlası öğretmen atamaları başladı, duyurular yayınlandı

İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm fazlası öğretmenler için atama duyurusuna çıkmaya başladı. Son norm güncellemeden sonra eğitim öğretim başlamadan önce norm fazlası atamaların tamamlanması planlanıyor.

2018 yılı norm fazlası öğretmen atamaları başladı, duyurular yayınlandı

Norm fazlası öğretmen atamaları genellikle Eylül-Kasım arasında yapılırken bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başlamadan önce bünyelerinde bulunan norm fazlası öğretmenleri münhal bulunan yerlere yerleştirmek için çalışmaları başlattı.

NORM FAZLASI ATAMALAR BAŞLIYOR


ogretmenlericin.com olarak norm fazlası atamaya çıkan il milli eğitimleri incelediğimizde şu ana kadar 4 ilin bu konuda resmi duyuru yayınladığını gördük. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü 28.07.2018 tarihi itibari ile norm fazlası öğretmen atama duyurusuna çıktı. Ayrıca Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü il emrinde ve ilçe emrinde bekleyen öğretmenler için yer değişikliği duyurusu yayınladı.

ADANA İL MEM;

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 20.07.2018 tarihli ve 13562385 sayılı "Norm / İhtiyaç Fazlası Öğretmenler" konulu resmi yazısı tüm eğitim kurumlarına gönderildi. Norm fazlası öğretmen atama duyurusu kapsamında atamaların Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde yapılacağı belirtildi. Eğitim kurumlarında görev yapan ve en son Bakanlık onaylı norm kadro tespit çizelgesine göre norm kadro fazlası olan öğretmenlerin atamalarının sistem üzerinden sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için okul/kurum müdürlüklerince norm kadro fazlası öğretmenlerin bilgi girişinin adana.meb.gov.tr/adabis/index.aspx İnternet adresinden 25-28/07/2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Öğretmenlerin hizmet puanlarının hesaplanmasında başvuruların son gününün esas alınacağı açıklanırken norm fazlası öğretmen atama başvurularının 1-2 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Norm fazlası öğretmen atama tercih işlemlerinde öğretmenler 40 eğitim kurumu tercihi yapabilecek.

MANİSA İL MEM;

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değişikliği İşlemlerine Esas duyuru yayınlandı. Manisa İl MEM tarafından açıklanan norm fazlası öğretmen atama takvimine göre başvurular 1-2 Ağustos 2018 tarihlerinde alınacak olup atama sonuçları 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren açıklanacak.

Norm fazlası atama takvimi

ORDU İL MEM;

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Kurumlarında Norm Kadro Fazlası Olarak Görev Yapan Öğretmenlerin Kadroların Bulunduğu İlçe İçinde Atama Duyurusu" yayınlandı. Yapılan açıklamada "İlimizdeki eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olarak görev yapan öğretmenlerin kadroların bulunduğu ilçe içinde atama duyurusu kurumlara gönderildi" dendi.

Başvuru ve atama takvimi

27 Temmuz - 01 Ağustos 2018 tarihleri arasında başvurular alınacak olup başvuru formlarının incelenmesi ve atamaların yapılması 03 Ağustos 2018 – 06 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İL VE İLÇE EMRİNDE OLAN ÖĞRETMENLER


Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Kadrosu İl ve İlçe Emrinde Bulunan Öğretmenlerin Atama Duyurusu yayınladı. Antalya MEM'in 24.07.2018 tarihli 13696662 sayılı yazısında "İlimiz emri ve İlçe emrinde aktif ders görevi bulunmayan öğretmenlerin kamu yararı göz önünde bulundurularak dağıtımlarının yapılması Müdürlüğümüzce planlanmaktadır." denildi. İl/ilçe emri öğretmenlerin ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına dağıtımını sağlamak üzere 31/07/2018 - 02/08/2018 tarihleri arasında başvurular alınacak olup ataması yapılan öğretmenlerin 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başında atandıkları eğitim kurumlarında görevlerine başlayacakları belirtildi.

İlgili atama takvimi;

  • 31 Temmuz-02 Ağustos 2018 Başvuruların alınması.

  • 03 Ağustos 2018 Başvuru formlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimi.

  • 06 Ağustos 2018 İlçe içi isteğe bağlı atamaların yapılması.

  • 07 Ağustos 2018 Atama sonuçlarının ilanı.

  • 08 Ağustos 2018 İl/İlçe emri resen atama yapılması.

  • 09 Ağustos 2018 İl/İlçe emri resen atama sonuçlarının ilanı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
69 Yorum