2020 KPSS Sonrası Kaç Öğretmen Atanacak?

2020 KPSS Sonrası Kaç Öğretmen Atanacak?

Talim Terbiye Kurulu Başkanının Sözleri Öğretmen Atamalarının Az Olacağı Algısını Oluşturdu. Peki Gerçekten Senede Sadece 10 Bin Öğretmen Ataması Mı Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez, Hürriyet Gazetesi'nden Nuran Çakçakçı'ya 2021 öğretmen ataması için açıklamada bulunmuştu.

Dönmez, Önümüzdeki yıllarda sadece emekli olan öğretmenlerin yerine öğretmen alacağız. Öğretmenlerin yüzde 87'si 50 yaşın altında. 60 yaş üstü öğretmenlerimizin oranı sadece yüzde 1.48 dedi.

Dönmez, Bu nedenden dolayı önümüzdeki yıllık atanacak öğretmen sayısı giderek azalacak. Yıllık atanacak öğretmen sayısı 10 bin olabilir ifadesini kullandı.

Talim Terbiye Kurulu Dönmez’in bu ifadesi sosyal medyada da gündem oldu. Özellikle atama bekleyen öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı.

2020 KPSS’ye az bir süre kala Dönmez’in bu açıklaması talihsiz bir açıklama oldu.

2018 Yazında milli eğitim bakanı olan Ziya Selçuk, göreve geldiğinden beri toplamda (20+20+20+20) 80 bin öğretmen ataması yapıldı. Yıllık 40 bin atama yapan bakanlığın her sene artan öğrenci sayısı ve ücretli öğretmen sayısına bakarsak yılda 10 bin atama yapacağı haberi gerçek dışıdır.

2020 KPSS sonrası Şubat 2021 yılında yeni bir 20 bin öğretmen ataması yapılacağı kuvvetle muhtemeldir.

ÖZEL HABER/ogretmenlericin.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.