2021 Öğretmen Ataması Takvimi Açıklanıyor

2021 Öğretmen Ataması Takvimi Açıklanıyor

Uzun süredir gündemde olan sözleşmeli öğretmen atamalarında atama takviminin açıklanması an meselesi. Binlerce öğretmen adayı günlerdir sosyal medya üzerinden atama kontenjanının ve atama takviminin açıklanması için seslerini yetkilere duyurmaya çalışıyor.

150 BİN AÇIK VAR, ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN SAYISI İSE 700 BİN


MEB, Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyururken, atanamayan öğretmenler ise sayının 60 bine çıkarılmasını talep ediyor. 2020’nin son haftası Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen atanamayan öğretmenler, mağduriyetlerini dile getiren bir basın açıklaması yaptı. Hâlihazırda Türkiye’de 150 bin öğretmen açığı olduğu belirtilirken, atama bekleyen öğretmen sayısının ise 700 bine ulaştığı öğrenildi. Bu sayı ise birçok ülkenin nüfusunu geride bırakarak adeta rekor kırd

Normal şartlarda Mili Eğitim Bakanlığı bünyesine 2021 yılında atanacak olan sözleşmeli öğretmen sayısının açıklanması gerekiyordu. Edindiğimiz bilgilere göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 yılı için öğretmen adaylarına 60 bin kontenjan müjdesi verebilmek için her türlü şartları zorluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Bakanlık sözleşmeli öğretmen ataması için olabildiğince kontenjan konusunda ısrar ediyor. 

ogretmenlericin.com olarak öğretmen adaylarının merakla beklediği bu haberi yakından takip ediyoruz ve yaşanan her türlü gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.