2021 Yılında Kaç Bin Öğretmen Ataması Yapılacak?

2021 Yılında Kaç Bin Öğretmen Ataması Yapılacak?

Yeni yılda MEB bütçesinin 211 milyar lira olması, öğretmen atamalarını etkileyecek mi?

 TBMM’de 2021 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı ve 2021 yılı bütçesi genel kurulda kabul edildi. MEB’e ise 211 milyar Türk Lirası kaynak ayrıldı. Peki bu kaynak nereye kullanılacak, öğretmen atamalarını etkileyecek mi?

                Geçtiğimiz günlerde atama bekleyen öğretmenler adına Milli Eğitim Bakanlığı bakan yardımcısı Mustafa Safran ile bir grup öğretmen görüşme gerçekleştirmiş, MEB’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 54.000 öğretmen ataması için kadro ihdası talep ettiği bilgisine ulaşılmıştı.

                İddiaya göre Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında iki parça halinde sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Atama bekleyen öğretmenler yeni yılda 60 bin atama yapılmasını talep ederken, bakanlığın izin istediği kadro sayısı ise 54 bin olarak kayıtlara geçti.

                Daha önceki yıllara bakıldığında talep edilen kadro ihdasının tamamının karşılanmadığı veya kadro ihdasının tamamının kullanılmadığı görülmektedir. Bakanlığın 2021 yılında 40 bin ile 54 bin aralığında iki parça halinde sözleşmeli öğretmen ataması yapacağı tahmin edilmektedir.

                Atamanın sayısı, tarihleri, branş bazında dağılımları önümüzdeki haftalarda belli olacak. Öte yandan atama bekleyen yüz binlerce öğretmen 60 bin sayısından daha az bir atama yapılmamasını istiyor.

                Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı üçgeninde gelişecek görüşmeler sonrasında netleşecek olan atamaları sitemizde bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Ogretmenlericin.com – Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.