O Öğretmenlere Yolluk Ücretleri İki Kere Yatacak

O Öğretmenlere Yolluk Ücretleri İki Kere Yatacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim konularında görev yapmakta olan hangi öğretmenlere yolluk ücretleri 2 defa yatacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin il içi ve il dışı tayinleri çıkması durumunda kendilerine yolluk ücreti verilecektir.

2025/06/17/ogretmen-temmuz-zam.jpg

Bahsi geçen yolluk ödemeleri kapsamında ilgili öğretmenlere ödenecek olan ücretler konusunda tereddütlere düşürmüştür. Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar neticesinde ilgili yolluk ücretlerinin öğretmenin mevcut da atamasının yapıldığı okul tarafından ödeneceği ile ilgili görüş bildirilmişti.

Bahsi geçen evraklar öğretmenlerin ayrılacağı ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından da işleme konulması halinde ilgili ödemeler iki farklı kurum tarafından da yapılarak öğretmenlerin hesaplarını aktarılacaktır.

2025/06/17/ogretmennn.webpBu durumda söz konusu yolluk ücretlerinin bir tanesi öğretmenlerden geri talep edilecektir. Konu ile ilgili olarak okul yönetimlerinin Yeni göreve başlayacak olan öğretmenlerin ilgili yolluk iş ve işlemleri için gerekli takipleri yapması büyük önem taşımaktadır.

Bahsi geçen durumu fark eden öğretmenlerin de ilgili yolluk ücretlerinin iadesini yapmak üzere ayrılmış oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.