EBA Tv 19 Mayıs Yarışma Sonuçları

19 Mayıs EBA TV liseler arası bilgi yarışması sonuçları belli oldu.

MEB Haber 19.05.2020, 17:33
EBA Tv 19 Mayıs Yarışma Sonuçları

19 Mayıs  EBA TV liseler arası bilgi yarışması sonuçları açıklanıyor. Tüm öğrenciler öğretmenler ve veliler 119 mayıs liseler arası bilgi yarışması sonuçlarını merak ediyor. Herkes şu an bakanlığın EBA TV 19 Mayıs Bilgi yarışması sonuçlarına kilitlendi. Sonuçlar belli olur olmaz sitemizde sonuçları bulabileceksiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene uzaktan eğitimde olan öğrenciler için 19 Mayıs Atatürkü anma gençlik ve spor bayramına özel liseler arası ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

Online olarak düzenlenen 19 mayıs liseler arası bilgi yarışmasına Türkiyenin her bir şehrinde binlerce öğrenci katıldı.

19 Mayıs liseler arası bilgi yarışmasının ödülleri neler?

1.Dizüstü bilgisayar

2. Tablet

3. Akıllı saat

19 mayıs liseler arası bilgi yarışması sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Milli eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen 19 mayıs liseler arası bilgi yarışması bugün saat : 12.00da başladı. Ödüllü yarışmaya katılan öğrenciler kendilerine yöneltilen 15 soruya cevap verdi. Yarışmanın sonuçlar saat: 17:00 itibariyle açıklanacak.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

iŞTE 19 MAYIS LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI SORU CEVAPLARI

1- Kurtuluş Savaşının amaç,gerekçe ve yöntemi ilk kez nerede belirtilmiştir? 
    Cevap : Amasya Genelgesi

2-1798 Fransız İhtilali ile başlayıp halen devam eden tarihi çağın adı nedi?
   Cevap : Yakın Çağ

3- İstiklal Marşımız hangi yıl kabul edilmiştir?
   Cevap : 1921

4-Bir elektrik devresinde direnç hangi harf ile gösterilir?
   Cevap : R

5- 251 şehit verdiğimiz 15 temmuz hain darbe girişimi sırasında özel kuvvetler Komutanlığında darbe girişimine karşı gösterdiği mücadele sırasında şehit düşen ve ismi 15 temmuz destanı ile özdeşleşen kahramanımızın ismi nedir ?
  Cevap: Ömer HALİSDEMİR

6-Sokakta hızlı bir şekilde portre çizen ressamlar genellikle hangi tekniği kullanırlar?
Cevap : Karakalem

7- Yerli otomobil TOGG fabrikası hangi ilimizde kurulacak ?
Cevap : Bursa

8-Dört farklı coğrafi  bölgede toprağı olan ilimiz hangisidir?
Cevap : Bilecik

9- Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe hangi ilimizdedir?
Cevap : Şanlııurfa

10- 200 TLni n arka yüzünde hangi ismin resmi vardır ?
Cevap : Yunus Emre

11- Atasözüne göre yanlış hesap nereden döner?
 Cevap: Bağdat

12- Özellikle ramazan aylarında cami minarelerinin arasına asılan ışıklı yazılara ne ad verilir?
 Cevap : Mahya

13- Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sonucunda ortaya çıkar?
 Cevap : Oksijen

14- Mustafa Kemal Atatürke Gazilik unvanı ile mareşallik rütbesi hangi savaş sonunda verilmiştir
 Cevap : Sakarya

15- .Modern güreş tarihinde ilk kez 17 yaşında Dünya Şampiyonu olan ve "asrın güreşçisi" unvanı ile ödüllendirilen milli güreşçimiz kimdir?
  Cevap : Hamza Yerlikaya

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 30 Mayıs 2020
İmsak 04:19
Güneş 05:49
Öğle 13:43
İkindi 17:50
Akşam 21:27
Yatsı 22:47
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 26 53
2. Başakşehir 26 53
3. Galatasaray 26 50
4. Sivasspor 26 49
5. Beşiktaş 26 44
6. Alanyaspor 26 43
7. Fenerbahçe 26 40
8. Göztepe 26 37
9. Gaziantep FK 26 32
10. Denizlispor 26 31
11. Antalyaspor 26 30
12. Gençlerbirliği 26 28
13. Kasımpaşa 26 26
14. Konyaspor 26 26
15. Malatyaspor 26 25
16. Çaykur Rizespor 26 25
17. Ankaragücü 26 23
18. Kayserispor 26 22
Takımlar O P
1. Hatayspor 28 53
2. Erzurum BB 28 47
3. Bursaspor 28 46
4. Adana Demirspor 28 45
5. Akhisar Bld.Spor 28 45
6. Fatih Karagümrük 28 43
7. Altay 28 43
8. Ümraniye 28 40
9. Giresunspor 27 38
10. Keçiörengücü 28 35
11. Balıkesirspor 28 35
12. Menemen Belediyespor 28 35
13. İstanbulspor 27 33
14. Altınordu 28 31
15. Boluspor 28 25
16. Osmanlıspor 28 24
17. Adanaspor 28 20
18. Eskişehirspor 28 17
Takımlar O P
1. Liverpool 29 82
2. Man City 28 57
3. Leicester City 29 53
4. Chelsea 29 48
5. M. United 29 45
6. Wolverhampton 29 43
7. Sheffield United 28 43
8. Tottenham 29 41
9. Arsenal 28 40
10. Burnley 29 39
11. Crystal Palace 29 39
12. Everton 29 37
13. Newcastle 29 35
14. Southampton 29 34
15. Brighton 29 29
16. West Ham 29 27
17. Watford 29 27
18. Bournemouth 29 27
19. Aston Villa 28 25
20. Norwich City 29 21
Takımlar O P
1. Barcelona 27 58
2. Real Madrid 27 56
3. Sevilla 27 47
4. Real Sociedad 27 46
5. Getafe 27 46
6. Atletico Madrid 27 45
7. Valencia 27 42
8. Villarreal 27 38
9. Granada 27 38
10. Athletic Bilbao 27 37
11. Osasuna 27 34
12. Real Betis 27 33
13. Levante 27 33
14. Deportivo Alaves 27 32
15. Real Valladolid 27 29
16. Eibar 27 27
17. Celta de Vigo 27 26
18. Mallorca 27 25
19. Leganés 27 23
20. Espanyol 27 20