2019 Ağustos Ataması 26 Temmuz’da AKS’ye Girebilecek Mi?

2019 Ağustos Ataması 26 Temmuz’da AKS’ye Girebilecek Mi?

Adaylık Kaldırma Sınavı’na Girebilmek İçin Şartlar Neler?

25 Nisan’da yapılacak olan Adaylık Kaldırma Sınavı koronavirüs pandemisi sebebiyle 5 Temmuz tarihine ertelenmişti. Daha sonra yine ertelenen Adaylık Kaldırma Sınavı’nın tarihi 26 Temmuz olarak belirlendi.

Peki geçen sene 9 Ağustos’ta atanan öğretmenler bu sınava girebilecekler mi? Dün kılavuz yayınlandı ve AKS’ye girebilmek için 3 şart belirlendi.

Öncelikle sınava girebilmek için aday öğretmenin tüm değerlendirmelerinin tamamlanması gerekiyor. 2 dönem boyunca 3 değerlendirmeye tabii tutulan aday öğretmenler, danışman hocaları ve okul müdürleri tarafından puan alıyorlar ve 60 puanı geçtikleri takdirde başarılı sayılıyorlar. 3 değerlendirme sonunda ise müfettiş tarafından bir puan daha veriliyor ve en az 60 almak koşuluyla ilk şartı tamamlıyorlar

İkinci şart ise sınav ücretini zamanında yatırmak. Belirlenen kılavuza göre sınava girmek isteyen aday öğretmenler 11-23 Haziran arasında sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Sınav ücreti 120 TL olarak belirlenmişti.

Son şart ise fiili olarak 1 sene çalışmış olmak. Yani ilk 2 şartı yerine getirilse bile 1 yıl fiili olarak çalışmadıysanız Adaylık Kaldırma Sınavı’na giremiyorsunuz.

Dolayısıyla 9 Ağustos 2019’da atanan öğretmenler ilk 2 şartı yerine getirse bile 1 yıl fiili çalışma sürecini henüz tamamlayamadıkları için 26 Temmuz 2020’deki Adaylık Kaldırma Sınavı’na giremeyecekler.

Bir sonraki Adaylık Kaldırma Sınavı’nın 2020 Aralık ayında olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.