2021 Ocak Ayı Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

2021 Ocak Ayı Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

İşte 2021 zamlı öğretmen maaşları haberimizde.

Bilindiği üzere 2021 yılında toplu sözleşmeden kaynaklı olarak memur maaşlarına dolayısıyla öğretmen maaşlarına da zam yapılacak. Enflasyon farkının da zamlara eklenmesi ile öğretmen maaşlarına %7 oranında zam yapılması bekleniyor. %7 zam ile birlikte en düşük kademeli öğretmen maaşının 4500'ün üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Öğretmen maaşlarını yapılacak zam tutarı ile birlikte derece ve kıdemlere göre liste halinde haberimizde bulabilirsiniz.

 

Öte yandan, bu yılın Aralık ayı içerisinde kesinleşecek olan brüt asgari ücret rakamına göre belirlenecek Asgari Geçim İndirimi Tutarları da kamu çalışanlarının aylık net ücretine artış olarak yansıyacak.

Bu itibarla, Öğretmen kadro unvanlı memurların 15 Ocak 2021 net maaşlarının ne kadar olacağı,  yılsonu enflasyon rakamlarının açıklanacağı 4 Ocak 2021 Pazartesi günü kesinlik kazanacak.

Bu çerçevede, 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli %3 oranındaki genel maaş zammı ve enflasyon farkının da %4 olacağı varsayımından hareketle, Öğretmen kadro unvanlı memurların 15 Ocak 2021 net maaş miktarlarının ne kadar olacağı konusunda bilgi olması bakımından hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Hesaplamada 2020 yılı ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı oranının tahmini olarak kullanılmış olması ve asgari geçim indirimi tutarlarına yapılacak artışın dikkate alınmamış olması nedeniyle, 15 Ocak 2021 tarihinde ele geçecek net maaş miktarı Tabloda belirtilen tutarlarla bir miktar farklılık gösterebilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.