2021 Ocak En Düşük ve En Yüksek Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

2021 Ocak En Düşük ve En Yüksek Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

Bilindiği üzere 2021 yılında toplu sözleşmeden kaynaklı olarak memur maaşlarına dolayısıyla öğretmen maaşlarına da zam yapılacak. Enflasyon farkının da zamlara eklenmesi ile öğretmen maaşlarına %7 oranında zam yapılması bekleniyor. %7 zam ile birlikte en düşük kademeli öğretmen maaşının 4500'ün üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Öğretmen maaşlarını yapılacak zam tutarı ile birlikte derece ve kıdemlere göre liste halinde haberimizde bulabilirsiniz.
 

Öte yandan, bu yılın Aralık ayı içerisinde kesinleşecek olan brüt asgari ücret rakamına göre belirlenecek Asgari Geçim İndirimi Tutarları da kamu çalışanlarının aylık net ücretine artış olarak yansıyacak.

Bu itibarla, Öğretmen kadro unvanlı memurların 15 Ocak 2021 net maaşlarının ne kadar olacağı,  yılsonu enflasyon rakamlarının açıklanacağı 4 Ocak 2021 Pazartesi günü kesinlik kazanacak.

Bu çerçevede, 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli %3 oranındaki genel maaş zammı ve enflasyon farkının da %4 olacağı varsayımından hareketle, Öğretmen kadro unvanlı memurların 15 Ocak 2021 net maaş miktarlarının en az ve en fazla ne kadar olacağı şöyledir:

 En Düşük Net Öğretmen Maaşı: 4.717,05 TL

 En Yüksek Net Öğretmen Maaşı: 5.445,63 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.