Her yer beyaza büründü: Kar kalınlığı 3 metreyi buldu
Her yer beyaza büründü: Kar kalınlığı 3 metreyi buldu
KAR KALINLIĞI 3 METREYİ BULDU
Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, zorlu doğa koşullarına meydan okuyor. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu yüksek kesimlerde yol açma çalışması yapan karla mücadele ekipleri, Şemdinli Tekelli Fidan bölgesinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
İl özel idaresi yetkilileri, kar yağışı ile birlikte ekiplerin özverili çalışması sonucu köy ve mezra yollarının açıldığını belirterek, üs bölgelerinde ise son yağışlarla birlikte geçit vermeyen yolları zor şartlar altında yeniden ulaşıma açtıklarını belirttiler.
ESKİŞEHİR'DE KAR MUTLULUĞU
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi beklenen kara kavuştu. Mevsimin ilk karı yağan bölgede sabah erken saatlerde kalkan vatandaşlar beyaz örtü ile karşılaşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Kar yağışının özellikle çiftçiler için çok önemli olduğunu anlatan vatandaşlar, haftalardır beyaz örtüye özlem duyduklarını anlattılar. Kar yağışının daha artmasını beklediklerini söyleyen çevre sakinleri, "Kar berekettir, daha fazla yağması için dua ediyoruz" diye belirttiler.
ULUDAĞ'DA KAR YAĞIŞI
Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da ikinci kez kar yağışı gerçekleşti. Belirli bölgelere yağan kar 5 santim kalınlığa ulaştı. Uludağ'da hava sıcaklığı ise eksi 5 derece olarak ölçüldü. Uludağ'a gelen yerli ve yabancı turistler karın keyfini çıkarttı.
Öğle saatlerinden itibaren kar yağışı yerini güneşe bıraktı. Uludağ'da bulunan işletmecilerin en büyük dileği ise yılbaşı öncesi kar yağması.
Bu sezon Uludağ'a ikinci defa kar yağdığını ifade eden vatandaşlar, "Uludağ'a kar yağdı görmeye geldik. Bu yıl karı özledik. İnşallah yılbaşı öncesi yağar, yeni yıla Uludağ'da karla gireriz" dedi.
HAVA SICAKLIKLARI EKSİYE DÜŞTÜ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışıyla beraber evlerin çatıları ve araçların üzeri karla kaplandı.
Vatandaşlar kar yağışına sevindiklerini ifade ederek, “Malkara’mıza ilk kar yağıyor. Allah, ülkemize, Malkara’mıza bol bereket versin. Bereketli bir yıl olmasını dilerim” dedi.
ZUNGÖL BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ
Trabzon'un Çaykara ilçesi sınırları içerisinde yer alan turizm merkezi Uzungöl dün geceden bu yana hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte başlayan kar yağışı sonrası beyaza büründü.
Trabzon'a 99, Çaykara ilçe merkezine ise 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden ise bin 90 m yükseklikteki Uzungöl, kar yağışı ile birlikte beyaz gelinliğini giydi.
ERZURUM BEYAZA BÜRÜNDÜ
Mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığının yaşandığı Erzurum ve ilçelerinde bugün itibariyle nihayet kar yağışı başladı.
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞTÜ, TOKAT BEYAZA BÜRÜNDÜ
Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü Tokat'ta yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Karla birlikte yaylalar beyaza büründü.
ORDU'DA GÖRSEL ŞÖLEN
Ordu’nun sahil kesiminde dün sabah saatlerinde başlayan sağanak, yüksek rakımlı bölgeler ile yaylalarda kar yağışına dönüştü. Dün gece aralıklarla devam eden kar yapışı sonrası çevre beyaz örtü ile kaplanırken, görsel şölen oluştu, hava sıcaklıkları ise hissedilir derecede düştü.
tgrthaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.