MEB öğretmenlerin öğle arası nöbet görevi hakkında görüş yazısı yazdı
Öğretmenlerin öğle arası süresince nöbet tutup tutmama konusunda Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.
MEB öğretmenlerin öğle arası nöbet görevi hakkında görüş yazısı yazdı
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü öğretmenlerin öğle arası nöbet görevi konusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir görüş yazısı gönderdi.
ÖĞLE ARASI NÖBET GÖREVİ
Son dönemde en çok gündeme gelen konulardan birisi olan öğretmenlere öğle arasında nöbet görevi verilebilir mi sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı cevap verdi. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 09.01.2018 tarihli 566775 sayılı Nöbet görevi konulu resmi yazıda Bakanlık tam gün eğitim yapan okullarda öğle arasında öğretmenlerin nöbet görevi hususunda topu okul müdürlüğüne attı. ogretmenlericin.com olarak ilgili görüş yazısında Bakanlığın net ve kesin bilgi vermediğini görüyoruz. İlgili nöbet görevlerinin öğretmenler kurulunda belirlenmesini istedi.
İlgili resmi yazı;

Bakanlık görüş yazısında öğretmenlerin ve müdür yardımcılarının nöbet görevlerinin 26.07.2014 tarihli ve 29072 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumları Yönetmeliği 44. maddesinde düzenlendiğini hatırlatarak ilgili hususları belirtmiştir;
İlköğretim kurumlarında; okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı, gündüzlü, normal veya ikili eğitim yapma gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenler, normal eğitim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutarlar.
Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir.
Nöbetlerde uyulması gereken esaslar öğretmenler kurulunda görüşülerek okul yönetimince nöbetçi öğretmen görev talimatnamesi hazırlanır. Bu talimatname, öğretmenlere yazılı olarak duyurulur.
Normal eğitim yapılan okullarda öğrencilerin öğleden önce ve öğleden sonra okulda bulunduğu belirtilirken öğrencilerin öğle arasında okulda bulunması durumunda öğretmen kontrolünde olması gerektiği vurgulandı. Öğretmen kontrolünde olmamaları durumunda öğrencilerin zarar görebileceğine işaret edilen görüş yazısında tüm bu hususların öğretmenler kurulu toplantısında görüşülmesi, karar alınması, okul idaresi tarafından nöbetçi öğretmen görev talimatnamesi hazırlanması gerektiği belirtildi.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.