Tayini Çıkan Öğretmenlere Yeni Görev Yerlerinde Promosyon Ödemesi Yapılmıyor

Tayini Çıkan Öğretmenlere Yeni Görev Yerlerinde Promosyon Ödemesi Yapılmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve Tayini çıkan öğretmenlerin bazılarına beni görev yerlerinde promosyon ödemesi yapılmıyor.

Tayini çıkan öğretmenler promosyon mağduriyeti yaşıyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin il içi ve il dışı tayini çıkması halinde Yeni göreve başladıkları eğitim kurumunun bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün maaş anlaşmasına dahil olacakları bilinmektedir.

2023/09/15/ogretmenpara2.jpg

Promosyon ücretleri hemen ödenmeli

Ancak söz konusu maaş anlaşması olarak adlandırılan anlaşma gereği bankaların her ne suretle olursa olsun yeni tayini çıkan öğretmenlere de ilgili promosyon ücretlerini maaşlarını alacakları ilk gün ödemeleri gerekiyor.

Bankalar bunun yerine ilgili ücretleri ödememek için elimden geleni yapmaktadır. Eğer zorunda kalırsa da söz konusu ücretleri yıl içerisinde çok geç bir tarihe denk gelecek şekilde ödemektedir.

Konu ile ilgili olarak il milli eğitim müdürlüklerini ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin aynı zamanda öğretmen sendikalarının duruma müdahale etmesi gerekiyor.

Sendikalar nerede?

Özellikle sendikaların söz konusu konu ile ilgili herhangi bir çalışma yapmaması ayrıca düşündürücüdür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.