Alibaba Group Başkanı Michael Evans’ın Türkiye Ziyareti

Alibaba Group Başkanı Michael Evans Türkiye’ye bir ziyarette bulundu.

Evans, Türkiye’ye gelişinde stratejik yatırımcısı oldukları Trendyol’un Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Evans ayrıca, çeşitli kamu ve özel sektör düzeyinde temaslarda bulundu. Evans Türkiye’nin, bölgenin teknoloji hub'ı olduğunu ifade ederek Türkiye'yi teknoloji ve üretim üssü olarak gördüklerini belirtti. Evans yaptığı açıklamada Türkiye’nin yeni başarı hikayesinin teknoloji üzerinden yazılacağına inandıklarını da ifade etti.

Michael Evans Anıtkabair’i ziyaret etti

Dünyanın ilk 10 teknoloji şirketinden biri olan Alibaba Group'un Başkanı Michael Evans Türkiye'ye bir ziyarette bulundu. Michael Evans, Anıtkabir'e de bir ziyarette bulundu. Evans, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Stratejik yatırımcısı oldukları e-ticaret platformu Trendyol'un Genel Merkezi'ni ziyaret eden Evans Trendyol’un başarılarının kendilerine farklı pazarlarda ilham verdiğini belirtti. Evans 2018 yılında Türkiye’ye 3 sebeple yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti. Evans yaptığı açıklamada bu üç sebep arasında Türkiye'nin güçlü ve çeşitlilik gösteren üretim yapısı etkili olduğunu belirtti. İkinci olarak Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu, kaliteli internet ve ulaştırma altyapısının etkili olduğunu ifade etti. Evans son olarak Trendyol, tüm alternatifler içinde en öne çıkan şirket olduğu için Türkiye’ye yatırım yaptıklarını belirtti.

Alibaba Group Başkanı Michael Evans Türkiye’de çeşitli temaslarda bulunduklarını ve yatırım alanını genişletmek için görüşmelerini yaptıklarını da ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri