Devrim Niteliğinde Değişiklik: O Üniversitede Sınav Yönetmeliği Güncellendi!

Devrim Niteliğinde Değişiklik: O Üniversitede Sınav Yönetmeliği Güncellendi!

Biruni Üniversitesi, lisans ve lisansüstü eğitimde önemli yönetmelik değişiklikleri yaptı. İşte detaylar:

Lisansüstü Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinde Güncellemeler

Biruni Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Sınav Yönetmeliğinin 29. maddesinin üçüncü fıkrası şu şekilde güncellendi:

"Yüksek lisans programlarına başvuran adaylar, başarı puanlarının hesaplanabilmesi için tüm sınavlardan en az 60 puan almalıdır. Yeterli puanı alamayan veya sınavlara girmeyen adayların başarı puanları hesaplanmayacaktır. Başarı puanı değerlendirmesinde ise adayların toplam başarı puanı 65 ve üzerinde olmalıdır."

Mezuniyet Şartlarına Yeni Eklemeler

Aynı yönetmeliğin 34. maddesinin onuncu fıkrasında yapılan değişiklikle, öğrencilerin mezun olabilmesi için yeni şartlar getirildi:

"Öğrencinin mezun olabilmesi için tez savunma sınavını başarıyla geçmesi gerekmektedir. Ayrıca, lisansüstü eserinden ürettiği makalenin hakemli bir dergiye gönderilmiş olması veya bilimsel bir toplantıda sunulmuş olması ya da tez çalışmasının projelendirilmiş olması gerekmektedir."

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Yeni Kriterler

Yönetmeliğin 38. maddesinde yapılan değişiklikle, tezsiz yüksek lisans programlarına kabul kriterleri güncellendi:

"Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adayların ALES puanı aranmayacaktır. Adaylar, lisans mezuniyet not ortalamalarına göre sıralanacak ve ilan edilen kontenjan sayısı kadar aday programa kabul edilecektir."

Doktora Programlarına Yeni Şartlar

Aynı yönetmeliğin 44. maddesinde yapılan değişiklikle, doktora programlarına başvuruda bulunan adaylar için yeni şartlar belirlendi:

"Doktora programlarına başvuran adayların tüm sınavlardan en az 70 puan alması gerekmektedir. Yeterli puanı alamayan veya sınavlara girmeyen adayların başarı puanları hesaplanmayacaktır. Başarı puanı değerlendirmesinde ise adayların toplam başarı puanı 75 ve üzerinde olmalıdır."

Bu yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir. Yönetmelik hükümlerini Biruni Üniversitesi Rektörü yürütecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri