11 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan 32366 Sayılı Resmî Gazete'de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan bir kararla, ders ve ek ders saatlerine ilişkin esaslarda önemli değişikliklere gidiliyor. İşte, bu karara dair detaylar.
Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Temel Değişiklikler (Karar Sayısı: 7767)
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan 7767 sayılı karar, mevcut ders ve ek ders saatlerine önemli değişiklikler getiriyor. İşte, değişikliklere dair ana başlıklar:
1. Ders Görevi ve Ek Ders Ücreti İlişkisi Değişiyor
16/3/2015 tarihli ve 2015/7446 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Esasların 7. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "(39)" ibaresi "(36)" şeklinde değiştirilmiştir. Ayrıca, bu maddeye bir fıkra eklenmiştir.
"(3) Birinci fıkranın (d) bendi kapsamında ders görevi verilenlere fiilen çalıştıkları her 4 saat ders için 1 saat daha hizmetlere destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir."
2. Yürürlük Tarihi
Bu esaslar, 1/11/2023 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Yani, öğretmenler yeni düzenlemeleri bu tarihten itibaren dikkate alacaklardır.
3. Yürütme Yetkisi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu esasların yürütülmesinden sorumlu olacaktır.