YÖK'den Açıklama: O Dersler Kredilendirilecek!

YÖK'den Açıklama: O Dersler Kredilendirilecek!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Savunma Sanayii Akademisi tarafından sunulan belirli derslerin üniversite kredisine dahil edileceğini duyurdu.

YÖK ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) İşbirliği

YÖK ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasındaki anlaşma kapsamında, 'savunma sanayi 101' ve 'savunma sanayi 401' gibi derslerin, ilgili yükseköğretim kurumlarının onayıyla mühendislik fakültelerinde seçmeli ders olarak sunulması planlanıyor.

Savunma Sektörüne Giriş ve İleri Seviye Teknolojiler

Bu dersler, öğrencilere savunma sektörüne giriş ve ileri seviye savunma teknolojileri hakkında bilgi sağlamayı hedefliyor.

Kredilendirme Süreci

Öğrenciler, bu dersleri doğrudan SSB Akademisi'nden alabileceklerken, kredilendirme süreci üniversitelerin takdirine bırakıldı.

Pilot Uygulama ve Gelecek Planlar

Bahar döneminde başlayacak olan pilot uygulamanın ilerleyen dönemlerde yeni derslerle genişletilmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri