Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret görüşmeleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sendikaların "8 bin liranın çok üzerine çıkmayın" dediğini anlatan Bilgin, Toplu Sözleşmeleri işaret etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı Haber Türk canlı yayında asgari ücret ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görüşmeler sırasında işçi sendikaları başkanlarının kendisine, '8 bin liranın çok üzerinde çıkmayın' dediklerini açıkladı.
Bilgin, şöyle konuştu:
"Sendikalarımızla tek tek görüştük. Sendika başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey; Türkiye'de sendikacılığın bir anlamda eleştirmesi gerektiğinden bahsedeceğim. 'Siz 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz, o kadar zor durumda kalırız' dediler. 'Neden' dedim, 'Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, toplu sözleşmeyi etkiler' dediler. Sendikalarımızın daha pazarlıkçı, aktif, netice alıcı söyleme sahip olmalarını ifade etmek için söylüyorum.
Konfederasyonlara da sesleniyorum burada; Türkiye'de en yüksek toplu sözleşme yaptıkları yerde 10 bin liranın üzerinde kaç işyerinde sözleşme yaptılar?
Bahsettiğiniz ücretler toplu sözleşmelerinizde var mı? Talep ettikleri asgari ücretle, yaptıkları toplu sözleşme ücretleri arasında böyle bir fark olmaz!"