Deprem gelmeden uyarı geldi! Sosyal medyada çok konuşulan olay..

Deprem gelmeden uyarı geldi! Sosyal medyada çok konuşulan olay..

Akdeniz'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta Fethiye ve Marmaris olmak üzere deprem İzmir'de de hissedildi.

AFAD, depremin merkez üssünün Muğla'nın Seydikemer İlçesi kıyısına 80 kilometre mesafede olduğunu açıkladı.

Depremin merkez üssü, Antalya'nın Kaş ilçesi ile Yunanistan'ın Rodos adası arasında yer alıyor.

Son dakika! Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem

DEPREM ÖNCESİ UYARI MESAJLARI GELDİ

Öte yandan Akdenizde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden saniyeler önce, bazı cep telefonlarına uyarı mesajı geldiği yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Depremden saniyeler önce cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi.

HAFİF SARSINTI BEKLENİYOR

Depremden kısa süre önce cep telefonlarına gelen uyarı mesajlarında "Hafif sarsıntı bekleniyor" yazısı görüldü.

Pekçok sosyal medya kullanıcısı depremden saniyeler önce mesajın geldiğini belirtirken ardındın sarsıntıyı hissetkilerini söyledi.

Antalya depreminden önce gelen mesaj gündem oldu! Erken uyarı mümkün mü?

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Google'ın Android akıllı telefonlarda sunduğu bu özellik ülkemizde ilk defa Düzce depremiyle gündem olmuş ve pek çok kullanıcı deprem uyarı sistemini nasıl aktif edeceklerini merak etmişti.

Google, depremden sadece 1-2 dakika önce hayat kurtaran özelliğini devreye soktu ve telefonlara deprem riski olacağına dair bir bildirim gönderdi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, telefonlarına gelen bildirimlerin ekran görüntüsünü yayınladı.

Milliyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri