Çocuğu Olan Memurlara Okul Çağına Kadar Doğum İzni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeye göre memurlar çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışacaklar.

Memurlara uzun süreli doğum izni

Daha önce de AK Parti tarafından yapılan çalışmalar neticesinde doğum izinlerinin yetersiz olduğu yönünde tespitlerde bulunulmuştu.

Yapılan çalışmalar neticesinde aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da bir rapor hazırlanmıştı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda kamu personelinin yüzünü güldürecek niteliktedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu akşam yayımlanacak yönetmelikle memurlar, çocuklarının doğumundan itibaren ilköğretim çağına başlayana kadar yarı zamanlı (haftalık 20 saat) çalışabilecek." dedi.

Buradan da Anlaşılacağı üzere memurlar Günde 4 saat çalışarak söz konusu doğum iznini kullanabileceklerdir. Konuyla ilgili yürürlüğe girecek olan uygulamalar yasal düzenlemenin resmi gazetede yayınlanması ile beraber daha detaylı bir biçimde öğrenilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamudan Haber Haberleri