Uzman isim İstanbul ilindeki deprem risk haritasını tek tek anlattı

Uzman isim İstanbul ilindeki deprem risk haritasını tek tek anlattı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde büyük yıkım yarattı. 40 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından uzmanlar beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili hemen hemen her gün yeni bir açıklama yapıyor. Konu ile ilgili konuşan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul haritası üzerinde riskli ilçeleri tek tek saydı. Yerleşim yerlerinin içerisinden aktif bir fay geçmediğini söyleyen Taymaz, "Göller bölgesi dediğimiz yerde risk var" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde büyük yıkım yarattı. 40 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından uzmanlar beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili hemen hemen her gün yeni bir açıklama yapıyor.

Konu ile ilgili konuşan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul haritası üzerinde riskli ilçeleri tek tek saydı. Yerleşim yerlerinin içerisinden aktif bir fay geçmediğini söyleyen Taymaz, "Göller bölgesi dediğimiz yerde risk var" dedi.

Türkiye, depremin vurduğu bölgede vatandaşların yaralarını sarmaya çalışırken, uzmanlar olası büyük Marmara depremi için uyarılarını sürdürüyor. Bölgede beklenen depremin büyüklüğüyle ilgili tahminde bulunan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul'un riskli ilçelerini tek tek açıkladı.

"Marmara'nın içinden geçen Kuzey Anadolu Fayı'nın kolları Marmara Bölgesin'den İstanbul'da büyük bir deprem üretebilme potansiyeline sahip" diyen Prof. Dr. Tuncay Taymaz; olumlu haber olarak ise İstanbul'da yerleşim yerlerinin içerisinden geçen bir fayın olmadığını söyledi.

Taymaz, "Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya'dan devam edip Silivri'ye kadar giden tüm bu 'göller' bölgesi dediğimiz yerlerde risk var." diye uyardı. Nüfus kalabalığına dikkat çeken Taymaz, arama kurtarma faaliyetlerinde de sıkıntılar olabileceğini belirtti.

Kaynak: Medyatava

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamudan Haber Haberleri