Yabancı gazeteler Meral Akşener'in çıkışını manşetlere taşıdı

Yabancı gazeteler Meral Akşener'in çıkışını manşetlere taşıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerin 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Cumhur ittifakının adayı aylar öncesinden açıklandı. Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığında seçime gidilecek.

Altılı Masa'nın adayı ise aylardır tartışma konusu. Kemal Kılıçdaroğlu kendi isminden başka isim kabul etmediği iddia edilirken, Meral Akşener ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin aday olmasını istiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyları anketlere göre Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun gerisinde.

Konuyla alakalı İyi Parti Lideri Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada iki belediye başkanına da seslendi. Konu altılı masa'dan İyi Parti'nin ayrılması diye yorumladı.

Yabancı haber siteleri de konuyu manşetlerine taşıdı:

Financial Times: Türkiye'nin muhalefet ittifakı Erdoğan'a destek için çatırdadı.

Wall Street Journal: Nüfuzlu bir Türk siyasi partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ittifaktan çekildi ve lidere, iktidarda olduğu 20 yıldaki en zorlu seçim öncesinde potansiyel bir destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamudan Haber Haberleri