"Akran zorbalığına karşı öğretmenler proaktif olmalı"

"Akran zorbalığına karşı öğretmenler proaktif olmalı"

Liv Sağlıklı Yaşam Merkezi uzmanlarından Psikolog Ozan Yazıcı, okullarda akran zorbalığına karşı hem öğretmenlerin hem de yöneticilerin daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Yazıcı, güvenli bir sınıf ortamı oluşturmanın, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini özgürce paylaşabilmesi için en temel adım olduğunu belirtti.

Sınıf içinde empati, farklılıklara saygı ve etkili iletişim becerilerinin kazandırılmasının önemine değinen Yazıcı, zorbalığın önlenmesinde öğretmenlerin önleyici ve yol gösterici bir misyon taşıdığına dikkat çekti. Ayrıca, net kuralların belirlenmesi, düzenli bilgilendirme toplantıları ve velilerle kurulacak güçlü iş birliğinin süreci daha sağlıklı hale getireceğini dile getirdi.

Yazıcı, bu mücadelede kararlı ve bilinçli bir yaklaşım sergilenmediği sürece başarı sağlanamayacağını ifade ederek, okul personeline yönelik farkındalık eğitimlerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Eğitimcilerin hangi durumda nasıl bir tutum sergileyeceğini bilmesinin, öğrencilerin güven duygusunu artıracağını belirtti.

Son olarak ailelere de önemli görevler düştüğünü belirten Yazıcı, zorbalık yapan ya da mağdur olan öğrencilerin evde gözlemlenmesi ve desteklenmesi gerektiğini, bunun da ancak okul–veli iş birliği ile mümkün olabileceğini kaydetti.(İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haber Haberleri