Çok Sayıda Öğretmen ve Okul Yöneticisi Destek Eğitim Odası Yüzünden Ceza Aldı

Çok önemli bir misyonu yerine getiren destek eğitim odalarındaki yapılan usulsüzlükler sebebiyle çok sayıda öğretmene ve okul yöneticisine ceza verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı destek eğitim odaları ile ilgili yapılan hataları affetmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin en çok ceza aldığı konulardan biri de destek eğitim odaları oldu.

Bakanlık özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitimleri ile ilgili yürütülen süreçleri titizlikle denetliyor

Özel eğitime muhtaç bireylerin eğitimleri ile ilgili bakanlık tarafından yapılan önemli düzenlemeler ve söz konusu eğitimlerin yerine getirilmesi ile ilgili yapılan uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok sıkı bir biçimde denetlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı destek eğitim odalarının yürütülmesi ile ilgili yönetmekte yer alan usul ve esasların takip edilmemesi halinde ilgililer hakkında soruşturma açılmasını ve ihmali bulunanların cezalandırılmasını sağlayacak gerekli talimatları il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde görev yapmakta olan müfettişlere iletmiştir.

Destek eğitim odasındaki ders planlamaları büyük önem taşıyor

Bu kapsamda destek eğitim odası dersine alınan öğrencilerin kendi sınıflarında görmüş oldukları aynı dersi destek eğitim odasında görmeleri gerekiyor. Yani sınıfında Türkçe dersinden alınarak destek eğitim odasına götürülen bir öğrenci destek eğitim odasında da Türkçe dersini alması gerekiyor. Ya da ilgili destek eğitim odası ders faaliyetlerinin okuldan sonra veya hafta sonu yerine getirilmesi gerekiyor.

Okul yöneticileri ve öğretmenlere hangi hususların ihmali durumunda ceza veriliyor

Destek eğitim odaları için hazırlanmış olan planlamalara uyulmaması durumunda, destek eğitim odası ders faaliyetlerinin işlenmesi gereken defterlerin zamanında doldurulmaması durumunda, ders faaliyetlerinin yapılmış gibi gösterilerek öğretmenlere ek ders ödenmesi gibi durumlarda konunun muhatabı olan öğretmenlere ve okul yöneticilerine ağır cezalar verilmektedir.

Bu durumdan ötürü 2025-2026 eğitim öğretim yılında da okul yöneticilerinin öğretmenlerin ilgili eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında titiz davranmaları gerekmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Haber Haberleri