Depremden etkilenen barajlar için eğitim desteği verilecek
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden ötürü çok sayıda ilimizde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybettik.
Deprem bölgesine destek devam ediyor
Binlerce binanın yıkıldığı ve yüz binlerce vatandaşımızın yaşanan bu afetten dolayı mağdur olduğu süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm bakanlıklarıyla beraber sarmak için çalışmalarına devam etmektedir.
Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile beraber özel okullarda öğrenim görecek olan öğrenciler için ekstra bir eğitim desteği hazırlanmıştır.
Destek özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için yapılacak
Bahsi geçen eğitim desteği bu yıl da depremlerden etkilenen öğrencilerimiz için yürürlükte olacak. Söz konusu destekten özel okullarda öğrenim gören öğrenciler yararlanacak.
Destek tutarları aşağıdaki gibidir
3. ve 4 sınıf öğrencileri için 33.264 TL
7. ve 8. sınıf öğrencileri için 38.880 TL
11. ve 12. sınıf öğrencileri için 38.880 TL