İkinci il dışı yer değişikliği başvuruları ertelendi
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin ikinci il dışı yer değişikliği işlemleri esnasında yapacakları başvurular şimdiden büyük merak konusu oldu.
İkinci il dışı yer değişikliği başvurularının başlayabilmesi için normal şartlarda var olan atama takviminin tamamlanması gerekiyor
Ancak söz konusu başvurularını alınabilmesi için normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan atama dönemindeki tüm tayinlerin tamamlanması gerekiyor.
Normal şartlarda 22 Ağustos tarihine kadar alınacak olan norm fazlası öğretmen atama başvuruları 25 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Söz konusu Norm fazlası öğretmen atama başvuruları sebebiyle var olan atama takviminde de belli değişiklikler meydana gelecek.
Bu durumda ikinci il dışı yer değişikliği başvuruları ne zaman alınacak?
İkinci il dışı yer değişikliği işlemlerinin başlayabilmesi için norm fazlası resen atamaların sona ermesi gerekiyor. Bu atamalarında ilgili ertelemeden ötürü beklenenden daha geç sonuçlanacak olmasından dolayı ikinci il dışı yer değişikliği başvuruları muhtemelen 2025-2026 eğitim öğretim yılını fiilen başlayacağı 8 Eylül tarihinden itibaren alınacaktır