Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bayram müjdesi verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bayram müjdesi verdi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milletvekili adayı olduğu Ordu'da birtakım temaslarda bulundu. Bakan Özer temasların ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

"Tüm öğretmenlerimiz sahadalar"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin deprem bölgesindeki çalışmalarının altını çizerek "Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi'nde (MAKUB) görev yapan yaklaşık 5 bin öğretmenimiz, ilk andan itibaren sahada seferber oldular ve vatandaşlarımızı enkazdan çıkarmak için büyük çaba sarf ettiler. Çok sayıda vatandaşımızı da canlı çıkardılar. Onlara minnettarız. Eğitim süreçlerini hızlı bir şekilde normalleştirdik. Adıyaman ve Hatay'da az sayıda ilçe kalmıştı açılmayan. Onları da 24 Nisan tarihi itibarıyla açacağız. Tüm öğretmenlerimiz sahadalar." diye konuştu.

"Bu bayramda da onları yalnız bırakmayacağız"

Mahmut Özer, Ramazan Bayramı'nda deprem bölgesindeki 12 bin çocuğa hediye verileceğini söyleyerek "2 gün sonra bayram var. Depremin en fazla mağdurları, çocuklarımız oldu. Biz bakanlık olarak onların travmaları atlatmaları için ilk günden itibaren çadırda psikososyal destekler verdik. Onların psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek için her zaman destek olduk. Bu bayramda da onları yalnız bırakmayacağız. Halk eğitim merkezlerimizdeki, olgunlaşma enstitülerindeki kıymetli usta öğreticilerimizin katkılarıyla hazırlanan güzel bayram hediyeleri, 12 bin çocuğumuza dağıtılmak üzere bugün itibarıyla bölgeye intikal etti, dağıtımları başladı. Çocuklarımızı bayramda bir nebze olsun mutlu edebilmek için bakanlığımızın fedakarca çalışan halk eğitim merkezi ve olgunlaşma enstitüsü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülke sıkıntılar yaşasa da tekrar çok güçlü bir şekilde ayağa kalkacaktır" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Haber Haberleri