Öğretmenler Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Fazladan Verilen Nöbet Ücretlerinin Ödenmesini İstiyor

Çeşitli sebeplerden dolayı haftada birden fazla nöbet tutan öğretmenler toplu sözleşme görüşmelerinde kendilerine ilgili nöbet ücretleri ödenmesini istiyor.

Öğretmenler toplu sözleşme görüşmelerinden nöbet görevi için ek ücret talep ediyor

Okullarda öğretmenlerin yürüttüğü nöbet faaliyetleri ders dışında kalan zamanların güvenliği için büyük önem taşımaktadır.

Ancak söz konusu nöbet görevleri süt izninde, aylıksız izinde ve sağlık izninde bulunan öğretmenlere verilemediğinden dolayı ilgili görevler diğer öğretmenler arasında eşit biçimde paylaştırılır.

Okullarda yürütülen söz konusu nöbet görevlerinin aksamaması için öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilebilmektedir. İhtiyaç bulunması halinde öğretmenlere yerine göre haftada 5 gün bile nöbet verilebilir.

Ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemediği için oluşan nöbetçi öğretmen açığı kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler tarafından giderilmektedir.

Ancak öğretmenler haftada kaç gün nöbet tutarlarsa tutsunlar sadece tutmuş oldukları bir günlük nöbet ücretini alırlar. Bu da 3 saatlik ek ders ücretine denk gelmektedir.

Yasal düzenleme için başlangıç yapılmış olunacak

Ancak toplu sözleşme görüşmelerinde yapılacak olan bir talep ile beraber öğretmenlere ödenecek olan nöbet ücretleri için yeni bir düzenlemeye gidilmesi için başlangıç yapılmış olunacaktır. Bu durumda da çalışma barışı adına önemli bir adım atılmış alınacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haber Haberleri