YKS tercih danışmanlığı için eylem kararı
Bilindiği üzere YKS kapsamında düzenlenecek olan üniversite tercihleri için ÖSYM tercih takvimini açıkladı. YKS tercihleri için ilk açıklama tarihler 30 Temmuz ve 11 Ağustos arasında kapsamaktaydı.
Söz konusu 30 Temmuz ve 11 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan üniversite tercihlerinin sonradan yapılan açıklama ile 1 Ağustos ve 13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.
Ancak Eğitim Gücü Sen tarafından yapılan açıklamanın neticesinde ilk hazırlanan tercih takvimine göre öğretmenlerin kendilerini ayarladıklarını resen yapılan görevlendirmeler sebebiyle öğretmenlerin mağdur olduğunu, ilgili durumun Anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.
Eylem kararı hangi hususta alındı?
Bu kapsamda tercih döneminin son iki günü olan 12 ve 13 Ağustos tarihleri arasında rehber öğretmenlerin ilgili tercih işlemlerini uzaktan online destek ile gerçekleştirilmesi gerektiği Eğitim Gücü Sen tarafından ifade edildi.
Konu ile ilgili olarak Eğitim Gücü Sen üyesi olan öğretmenlerin 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde üniversite tercihi yapmak için görevli oldukları okullara gitmemesi gerektiği ifade edildi.