Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedeler için seferber oldu

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Tüm Türkiye bölgeye seferber olurken depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Herkes bölge için bir şeyler yapmaya çalışırken Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedeler için adeta seferber oldu.

Depremin ilk gününden beri yaraları sarmak için elinden geleni yapan, sürekli bir koordinasyon içerisinde olan İl Müdürü Murat Küçükali önderliğinde çalışmalar yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıklarıyla takdirleri topladı.

ÇOCUKLAR İÇİN GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER İLE EĞİTİM ORTAMI HAZIRLANDI

Depremzedeler için barınacak yer, sıcak çorba, yeme, içme her türlü ihtiyaçlarını düşünen, bu konuda sürekli bir yenilenme ve yardım içerisinde olan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca çocukların psiko sosyal zedelenmelerini minimuma indirgemek için ilde çeşitli faaliyetler yürütüyor.

İldeki gönüllü okul öncesi öğretmenleriyle çadırlarda kurdukları eğitim ortamı çerçevesinde pek çok etkinlikler yapıyor, eğitim süreçlerine katkı sunmak için çeşitli oyunlarla hem psiko sosyal destek sağlıyor hem de çocukların eğitimlerinin aksamaması sağlanıyor.

GÜNDE 250 BİNE YAKIN YEMEK SAĞLANIYOR

Bunların yanı sıra "Türkiye Tek Yürek Tek Bilek. Devlet-Millet El Ele'' kampanyasında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde günde hazırlanan 250 bine yakın yemek depremzedelere ilk günlerden beri kesintisiz dağıtılıyor.

DİYARBAKIR MEB AKUB EKİNİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA..

İlde çalışmalar sürerken enkaz altında kalan vatandaşların yardımına da Diyarbakır MEB AKUB ekipleri koşuyor. Geçtiğimiz günlerde bir aileyi kurtaran Diyarbakır MEB AKUB ekibi sosyal medya üzerinden sevindiren haberi bu şekilde duyurmuştu:

''Bağlar İlçemizde enkaz altında kalan anne ve oğlu 102. saatte Diyarbakır MEB AKUB ekibimizin tespiti ve kurtarma ekiplerinin işbirliğiyle kurtarıldı.''

Trthaber kameralarına açıklama yapan Diyarbakır MEB AKUB ekibinde çalışan kahramanlar olayı şu şekilde anlattı:

'' Son 24 saattir, depremin ilk olduğu andan itibaren burdaydık. Diyarbakır MEB AKUB ekibi olarak burdaydık. Çok mücadele ettik, yorulduk, darbe aldık, üzüldük. İlk kez bir afette birlikteydik. Şükür ki o muhteşem sesi 100. saatte duyduk. Bunun için çok mutluyuz. Ayaklarımız yere basmıyor. Bir anne bir evladı kurtardık. AFAD, UMKE tüm ekiple birlikte canların kurtarılmasına vesile olduk.''

DEPREMZEDELER İÇİN SOBALAR HAZIRLANIYOR

Bunların yanı sıra her türlü konuyu düşünen Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek liselerinde depremzedeler için soba üretimine durmadan devam ediyor. İl Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

''Depremzedelerin çadır içi ve çadır dışında kullanılabileceği sobalar meslek liselerimizde üretiliyor. Zor günleri birlikte aşacağız...''

Tüm Türkiye bölgeye seferber olurken, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu destekler de depremzedeler ve vatandaşlar tarafından geniş takdir toplandı. Barınmadan yiyeceğe, eğitimden arama kurtarmaya pek çok konu hakkında geniş bir koordinasyon ve gönüllülük esasıyla depremin ilk gününden beri her türlü ince düşünceyi hesaba katan, yaraları sarmada harikalar yaratan başta İl Müdürü Murat Küçükali olmak üzere, tüm müdürlük personelleri, öğretmenler ve öğrencilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Personel Haberleri