Eğitim-bir-sen Kütahya 1 No’lu Şube BAşkanı Fatih Köse, Kütahya’da Bir Öğretmene Yönelik Saldırıyı Kınadıklarını İfade Etti.
Köse, Kütahya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı, Aynı Zamanda Sendika Üyesi Olan Ebubekir Kuyubaşı’nın Görevi Sırasında, Aynı Okulda Görevli Başka Bir Öğretmen Tarafından Darp Edildiğini Söyledi.
Kütahyamızın Köklü Okullarından Biri Olan Ve Bu Gün Önünde Toplandığımız Kütahya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı; Görevini Yaptığı Esnada Yine Aynı Okulda Öğretmen, Aynı Zamanda Eğitim Hizmet Kolunda Faaliyet Gösteren, Ne İş Olduklarını Eylem Ve Söylemlemleri Ve Temsilcisi Oldukları Zihinsel Geleneğin Geçmişte Milletimize Yaptıkları Sebebiyle İyi Bildiğimiz Bir Sendikanın İl Temsilcisi Tarafından Odası Basılarak Darp Ediliyor.
Aldığı Sağlık Raporunu Mevzuatımız Gereği İzne Çevirmek Üzere Kendinden İsteyen İdarecisine Saldıracak Kadar Gözünü Karartan Bu Şahıs Odada Bulunan Bir Bayan Öğretmenimizin Gözü Önünde Okul Yöneticisine Karşı Görevini Yaptığı İçin Yüksek Sesle Saygısızlık Yaptığı Yetmiyormuş Gibi Yakasından Tutarak Çekiştirip Kendisini Dışarıya Kavgaya Davet Ediyor.
Sendikamızın Da Üyesi Olan Müdür Başyardımcısı, Olayın Büyüyeceğini Sezip Bir An Önce Koridorlarda Bulunan Güvenlik Kamerasının Açısına Girebilmek İçin Kapıya Yöneliyor.
Malum Şahıs Tarafından Tam Kapıdan Çıkmak Üzereyken Boğazından Tutulup Suratına Yumruk Atılıyor. Özellikle Kamera Kadrajına Girmemesi İçin Odaya Geri Çekiliyor.
Bu Sırada Yaşanan Gerginliğin Büyümesinden Endişe Eden Bayan Öğretmenimizin Yardım Çağrısı İçin Dışarıya Çıkması Ve Kapıyı Açık Bırakması Sonucu Bu Durum Kamera Kayıtlarına Yansıyor. 1 Dakikaya Yakın Bir Süre Görevi Başında Üyemize Saldırı Devam Ediyor.
Olayın Başlangıcında Odada Bulunan Bayan Öğretmen Hızlıca Durumu Okulda Bulunan Çalışanlara İletiyor Ve Çalışanların Odaya Yaklaşması Ve Seslerinin Duyulmasıyla Malum Şahıs Bu Davranışının Başkalarınca Görünmemesi İçin Saldırısını Sonlandırıyor Ve Odadan Çıkıyor" Diye Konuştu. "kaliteli Ve Huzurlu Bir Eğitim Ortamının Önemini Sürekli Olarak Dile Getiriyoruz"
Ebubekir Kuyubaşı’nın Kendisine Saldırıda Bulunduğunu İddia Ettiği T.d.’den, T.d.’nin De Kuyubaşı’ndan Şikayetçi Olduğu Öğrenildi.