Öğretmenler Kurulu Kararı Gereği Öğretmeer Aylık 3.912 TL Kaybedecek

Öğretmenler kurulmuş karar gereği hangi öğretmenler ayda 3912 TL hangi sebepten ötürü kaybedecek

Tüm ülke genelinde 1 Eylül 2025 Pazartesi günü düzenlenen öğretmenler kurulu toplantılarında 2025-2026 eğitim öğretim yılını doğrudan etkileyecek önemli kararlar alındı.

Söz konusu öğretmenler kurul toplantılarında alınması gereken önemli kararlardan bir tanesi de yıl boyu yürütülecek olan ders dışı egzersiz faaliyetleri kapsamında alınan kararlardır.

Bir öğretmenin Kendi okulunda ders dışı egzersiz faaliyeti kapsamında ders okutabilmesi için öğretmenin hangi dersten egzersiz açacağı ve adı sene sonra öğretmenler kurulu toplantı tutanağına ilgili maddenin görüşülmesi esnasında yazılmalıdır.

Eksik evrak sebebiyle ilçe milli eğitim müdürlükleri öğretmenlere egzersiz açması için olur veremiyor

Ancak bazı okullar bu durumu gözden kaçırdığımdan dolayı egzersiz açmak isteyen öğretmenlerden istenen ilgili kurul kararının egzersizlerle ilgili olan bölümü ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilemiyor.

Bu sebepten dolayı da söz konusu İlçe milli eğitim müdürlükleri öğretmenlerin toplamış oldukları egzersiz faaliyeti ile ilgili evrakların onayını yapamıyor.

Peki ne yapmak gerekiyor?

Okul yönetimlerinin söz konusu gündem maddesinin yeniden görüşmek üzere öğretmenleri toplayıp tüm öğretmenlerden imzaladıktan sonra ilgili kararı öğretmenler kurulu kararına ek karar olarak eklemesi gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Personel Haberleri